Appelsin/chilimarmelade

Appelsin/chilimarmelade

En frisk og lækker marmelade, der smager af sol og sommer. Forkæl dig selv eller giv marmeladen som gave.

Ca. 1 1/2 liter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Kogetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 6 økologiske appelsiner
  • 1 økologisk citron
  • 500 g sukker
  • 1/2 liter vand
  • 1 rød chili
  • 2 tsk geleringsmiddel
  • 2 tsk geleringsmiddel

  1. Riv skallen af citrusfrugterne eller skræl dem af med en kartoffelskræller og hak dem fint. Skær frugten ud mellem hinderne.
  2. Vej frugt, saft og skaller – der skal være ca. 1/2 kg. Kom det i en gryde sammen med sukker, vand og finthakket chili (uden frø og mellemvægge). Kog det under omrøring i ca. 25 min.
  3. Tilsæt geleringsmiddel efter pakkens anvisning, hæld marmeladen på skoldede glas og luk dem straks til. Vend glassene af og til, så frugten fordeler sig.
  4. Tips: Kog evt. citruskernerne med i en gazepose – de indeholder pektin, der kan give marmeladen naturlig konsistens.