Appelsinkage med mandler

Appelsinkage med mandler

Dejlig skærekage med appelsin og mandler

ca. 15 skiver

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 2 usprøjtede appelsiner
  • 1 dl appelsinsaft
  • 200 g mandler
  • 4 æg
  • 275 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Pynt:
  • sigtet flormelis

  1. Riv skallen af appelsinernefint. Blend eller hakmandlerne meget fint.
  2. Rør smørret med sukker,til det er let og luftigt. Røret æg i ad gangen. Blandhvedemel og bagepulver,og vend det i kagen sammenmed appelsinsaft og deøvrige ingredienser.
  3. Hæld dejen i en smurtsandkageform (eller foretmed bagepapir), ca. 10 x 30cm.
  4. Bag kagen på nedersteovnribbe ca. 1 time ved 175gr. Stik et spyd i kagen, erder rå dej på, skal den bagelidt længere. Afkøl kagen påen bagerist. Pynt med sigtetflormelis.