Appelsinkage med mandler
Dejlig skærekage med appelsin og mandler
ca. 15 skiver
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 2 usprøjtede appelsiner
- 1 dl appelsinsaft
- 200 g mandler
- 4 æg
- 275 g sukker
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. bagepulver
- Pynt:
- sigtet flormelis
- Riv skallen af appelsinernefint. Blend eller hakmandlerne meget fint.
- Rør smørret med sukker,til det er let og luftigt. Røret æg i ad gangen. Blandhvedemel og bagepulver,og vend det i kagen sammenmed appelsinsaft og deøvrige ingredienser.
- Hæld dejen i en smurtsandkageform (eller foretmed bagepapir), ca. 10 x 30cm.
- Bag kagen på nedersteovnribbe ca. 1 time ved 175gr. Stik et spyd i kagen, erder rå dej på, skal den bagelidt længere. Afkøl kagen påen bagerist. Pynt med sigtetflormelis.