Appelsinmarmorkage

Appelsinmarmorkage

Appelsin giver en fantastisk smag til denne marmorkage.

ca. 10 pers.

Total:1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. reven, usprøjtet appelsinskal
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. usødet kakaopulver
  • 1 spsk. mælk
  • Glasur:
  • 3 dl flormelis og 2-3 spsk. appelsinsaft
  • Pynt:
  • evt. reven, usprøjtet appelsinskal

Sådan bager du marmorkage

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen. Rør et æg i ad gangen. Sigt mel blandet med bagepulver i, og vend det rundt. Del dejen i 2. Sigt kakaopulver i den ene portion, og vend det rundt i dejen sammen med mælken.
  2. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1½ liters brødform. Fordel kakaodejen over og derefter resten af den lyse dej over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i 50-60 min. Stik et spid eller en strikkepind ned i kagen for at se, om den er bagt. Er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere.
  3. Pynt den afkølede kage med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt evt. med reven appelsinskal.