Asiatisk kødsovs med svinekød og ris
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Stege-/kogetid: ca. 20 min.
- Ingredienser:
- 500 g hakket svinekød
- 1 bladselleri
- 1 stor rød peberfrugt
- 2 spsk. olie
- ca. 1 spsk. stærk karry
- ca. 2 dl vand (eller grøntsagsbouillon)
- 1 spsk. sojasovs
- Tilbehør:
- jasminris kogt med hele krydderier – f.eks. 1 hel stjerneanis, 1 stykke kanel og 2-3 kryddernelliker
- Drys:
- topbladene fra bladselleri
- Kog risene som angivetpå pakken med helekrydderier. Fjern dem, nårrisene er kogt færdige.
- Snit bladselleri i småterninger. Gem topbladenetil drys.
- Skær peberfrugten ismå terninger på sammestørrelse.
- Brun kødet i olie i en tykbundet gryde ellerstegepande. Krydr medkarry. Tilsæt bladselleriog peberfrugt, og steg inogle min. Tilsæt vand,og lad retten simre i ca.10 min. under låg. Smagtil med karry og sojasovs.
- Servér friskkogte rismed asiatisk kødsovs, ogdrys med blade af bladselleri.