Asiatisk kødsovs med svinekød og ris

Asiatisk kødsovs med svinekød og ris

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 20 min.
  • Ingredienser:
  • 500 g hakket svinekød
  • 1 bladselleri
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 2 spsk. olie
  • ca. 1 spsk. stærk karry
  • ca. 2 dl vand (eller grøntsagsbouillon)
  • 1 spsk. sojasovs
  • Tilbehør:
  • jasminris kogt med hele krydderier – f.eks. 1 hel stjerneanis, 1 stykke kanel og 2-3 kryddernelliker
  • Drys:
  • topbladene fra bladselleri

  1. Kog risene som angivetpå pakken med helekrydderier. Fjern dem, nårrisene er kogt færdige.
  2. Snit bladselleri i småterninger. Gem topbladenetil drys.
  3. Skær peberfrugten ismå terninger på sammestørrelse.
  4. Brun kødet i olie i en tykbundet gryde ellerstegepande. Krydr medkarry. Tilsæt bladselleriog peberfrugt, og steg inogle min. Tilsæt vand,og lad retten simre i ca.10 min. under låg. Smagtil med karry og sojasovs.
  5. Servér friskkogte rismed asiatisk kødsovs, ogdrys med blade af bladselleri.