Asiatisk nudelsalat
En enkel salat med lækker dressing kan sagtes gøre det ud for et helt måltid til frokost eller aften. Spis brød til, så går ingen sultne fra bordet.
4 personer
Ingredienser
- 150 g rå ægnudler
- 2 hjertesalater
- 2 forårsløg
- ½ agurk
- 1 håndfuld lucernespire eller ærtespirer
- Dressing:
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. sojasauce
- 1 spsk. flydende honning
- 2 spsk. olie, f.eks valnød eller solsikke
- 1 spsk. sesamolie
- nykværnet peber
- 1 håndfuld peanut eller cashewnødder ristede og saltede
- Kog nudlerne i rigeligt saltet vand til de stadig har lidt bid i midten. Hæld nudlerne i en si og hæld koldt vand hurtigt over dem.
- Skær salat og forårsløg i tynde strimler. Flæk agurken og skrab kernerne ud, skær agurken i skiver. Bland nudler, salat, forårsløg, agurk og spire i en skål.
- Pisk dressingen sammen, og vend den rundt i salaten.
- Drys nødder på og server salaten straks.