Asiatisk nudelsalat

Asiatisk nudelsalat

En enkel salat med lækker dressing kan sagtes gøre det ud for et helt måltid til frokost eller aften. Spis brød til, så går ingen sultne fra bordet.

4 personer

Ingredienser

  • 150 g rå ægnudler
  • 2 hjertesalater
  • 2 forårsløg
  • ½ agurk
  • 1 håndfuld lucernespire eller ærtespirer
  • Dressing:
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. olie, f.eks valnød eller solsikke
  • 1 spsk. sesamolie
  • nykværnet peber
  • 1 håndfuld peanut eller cashewnødder ristede og saltede

  1. Kog nudlerne i rigeligt saltet vand til de stadig har lidt bid i midten. Hæld nudlerne i en si og hæld koldt vand hurtigt over dem.
  2. Skær salat og forårsløg i tynde strimler. Flæk agurken og skrab kernerne ud, skær agurken i skiver. Bland nudler, salat, forårsløg, agurk og spire i en skål.
  3. Pisk dressingen sammen, og vend den rundt i salaten.
  4. Drys nødder på og server salaten straks.