Tid: ca. 40 min. plus hæve- og bagetid (ca. 12 stykker)
Dej:
50 g gær
2 spsk. fløde
¼ tsk. salt
1 spsk. sukker
2 æg
100 g smør
250-300 g hvedemel
Remonce:
Annonse
100 g smuttede hakkede mandler
100 g smør
85 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 dl rosiner
3 tsk. kanel
1 æg til pensling
perlesukker
Tilbehør:
cremefraiche/flødeskum
Annonse
1. Opløs gæren i fløden. Tilsæt salt, sukker og æg. Hak smør og 250 g hvedemel grynet, og hæld gærvæsken over. Ælt, til dejen er glat og smidig. Tilsæt eventuelt den resterende mængde mel.
2. Tag ½ af dejen fra. Rul resten af dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form. Smør formen, og fordel dejen heri.
3. Rør ingredienserne til remoncen sammen. Fordel remoncen på dejen i et fint ensartet lag.
4. Rul resten af dejen ud til tynde stænger. Læg dejstængerne over som et gitter, og klem dem fast til dejkanterne. Lad kagen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl kagen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag kagen i 20-25 min. Afkøl kagen, før den serveres med cremefraiche eller flødeskum.