Bagt æblekage

Bagt æblekage

Saftig og lækker æblekage, der smager skønt med en kugle vaniljeis eller flødeskum.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 1 time
  • 5 æbler (f.eks. belle de boscoop)
  • 160 g smør
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g mandelsplitter
  • 3 æg
  • 1 dl fløde
  • 160 g hvedemel
  • 50 g soltørrede tranebær
  • ½ dl calvados (eller cognac)
  • Tilbehør: vaniljeis (eller flødeskum)

  1. Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i både.
  2. Fordél æblerne i et smurt gratinfad, og drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker. Fordel 80 g smør skåret i småstykker over æblerne.
  3. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Vend rundt i æblerne et par gange.
  4. Smør en springform (22 cm i diameter) eller en silikoneform, og drys den med mandelsplitter. Fordél de bagte æblestykker over.
  5. Pisk æggene med 200 g af sukkeret. Tilsæt fløde og 80 g smeltet smør. Vend mel og tranebær i.
  6. Hæld dejen over æblerne, og bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min.
  7. Kog imens en gylden sirup af de sidste 50 g sukker og 3 spsk. vand. Tag gryden af varmen, og rør calvados i.
  8. Tag kagen op af formen, og smør siruppen på kagen. Servér lun eller kold med is.