Bagt æblekage
En skøn æbledrøm med tranebær og mandler
(6 pers.)
Ingredienser
- 5 belle de boscoop-æbler
- 160 g smør
- 300 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 50 g mandelsplitter
- 3 æg
- 1 dl fløde
- 160 g hvedemel
- 50 g soltørrede tranebær
- ½ dl calvados el. cognac
- Tilbehør:
- vaniljeis el. flødeskum
- Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i både.
- Fordel æblerne i et smurt gratinfad, og drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker. Fordel 80 g af smørret skåret i småstykker over æblerne. Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 min. Vend rundt i æblerne et par gange.
- Smør en springform (22 cm i diameter) eller en silikoneform, f.eks. EVA Trio, og drys den med mandelsplitter. Fordel de bagte æblestykker over. Pisk æggene med 200 g af sukkeret. Tilsæt fløden og 80 g smeltet smør. Vend mel og tranebær i. Hæld dejen over æblerne. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
- Kog imens en lys gylden sirup af de sidste 50 g sukker og 3 spsk. vand. Tag gryden af varmen, og rør calvados i. Tag kagen op af formen, og smør siruppen på kagen. Server kagen lun eller kold med is eller flødeskum.