Bagt æblekage

Bagt æblekage

En skøn æbledrøm med tranebær og mandler

(6 pers.)

Ingredienser

  • 5 belle de boscoop-æbler
  • 160 g smør
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g mandelsplitter
  • 3 æg
  • 1 dl fløde
  • 160 g hvedemel
  • 50 g soltørrede tranebær
  • ½ dl calvados el. cognac
  • Tilbehør:
  • vaniljeis el. flødeskum

  1. Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i både.
  2. Fordel æblerne i et smurt gratinfad, og drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker. Fordel 80 g af smørret skåret i småstykker over æblerne. Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 min. Vend rundt i æblerne et par gange.
  3. Smør en springform (22 cm i diameter) eller en silikoneform, f.eks. EVA Trio, og drys den med mandelsplitter. Fordel de bagte æblestykker over. Pisk æggene med 200 g af sukkeret. Tilsæt fløden og 80 g smeltet smør. Vend mel og tranebær i. Hæld dejen over æblerne. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
  4. Kog imens en lys gylden sirup af de sidste 50 g sukker og 3 spsk. vand. Tag gryden af varmen, og rør calvados i. Tag kagen op af formen, og smør siruppen på kagen. Server kagen lun eller kold med is eller flødeskum.