Bagt fisk med stegt fennikel og basilikumolie
Den letbagte fisk og fenniklens sødmefulde lakridssmag er et rigtig godt match.
Ingredienser
- 300 g fisk fx helleflynder, torsk eller kuller
- salt, peber og lidt olivenolie
- ½ potte basilikum
- ¼ dl olivenolie
- ½ fed hvidløg
- salt og peber
- 1 spsk citronsaft
- 1 fennikel
- lidt olivenolie til stegning
- salt, peber og lidt citronsaft
- 1 julesalat
- ½ tsk æbleeddike
- saften af ½ appelsin
- 1 spsk skalotteløg, finthakket
- ½ tsk chili, finthakket
- Tilbehør: evt lidt godt brød.
Sådan gør du:
- Skær fisken i 2-4 portionsstykker, kom den i et ovnfast fad og krydr med lidt salt, peber og olivenolie. Bag fisken 8-10 minutter ved 185 grader lige inden servering.
- Pluk basilikum, og blend det sammen med olivenolie, hvidløg, salt, peber og citronsaft. Gør det gerne i en minihakker eller med stavblender – ellers kan det være svært at få blendet ordentligt på grund af den lille mængde olie.
- Skær fennikel i skiver af 1 cm tykkelse, og steg dem på en pande med olivenolie, til de er gyldne og møre, det tager ca. 5 min. Krydr fennikel med lidt salt, peber og citronsaft.
- Snit julesalat i tynde strimler og krydr med æbleeddike, appelsinsaft, skalotteløg og lidt chili.
- Anret bagt fisk med stegt fennikel, marineret julesalat og lidt basilikumolie på tallerkenen.
- Prøv også minitoast med stenbidderogn-creme
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/