Bagt kylling

Bagt kylling med cherrytomat, artiskok & citron

Bagt kylling som smager fantastisk og mætter godt

4

Ingredienser

  • 1 frisk kylling 1,2-1,4 kg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 2 fed knust hvidløg
  • salt, peber
  • 1 dl hakket basilikum
  • ½ kg cherrytomater i halve
  • 1 glas grillede, velafdryppede artiskokker
  • 1 hakket økologisk citron
  • 2-3 dl hønsebouillon
  • Tilbehør:
  • 1 bakke blandede salater
  • 1 fuldkornsbaguette

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingen i kvarte. Bland olie, honning og hvidløg, og gnid kyllingekødet med blandingen. Læg det i et ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Bland basilikum, tomater, artiskokhjerte samt citron ved kødet. Hæld lidt bouillon ved, og sæt det hele i ovnen ved 200° i 45-50 min., til kødet er mørt. Spæd evt. med mere bouillon undervejs. Server med salat og baguette.
  2. Energi pr. person: 580 kcal, fedt 30%, protein 28%, kulhydrat 42%.