Bagte æbler med marcipan

Bagte æbler med marcipan

Dessertendufter af jul med sinkombination af æblerog marcipan.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • Ikke fryse-egnede
  • 4 mellemstore faste æbler
  • 1 æggehvide
  • 2 spsk flormelis
  • 1 tsk appelsinskal (usprøjtet, fintrevet)
  • 50 g ren rå marcipan (groftrevet)
  • Tilbehør: evt. cremefraiche eller flødeskum

SÅDAN GØR DU

  1. Fjern blomster og stilkepå æblerne. Skær etsnit hele vejen rundtom hvert æble som etbælte. Udhul æblernefra stilken og fjernkernehusene med etmelonkuglejern eller spidsen af en skrællekniv.
  2. Pisk æggehvide ogflormelis sammen ogtilsæt appelsinskal ogmarcipan. Kom fyldeti æblerne og stil demi et ovnfast fad. Bagved 175 grader i ca. 15min. afhængigt af størrelseog sort. Mærk påæblets side, om det ermørt.
  3. Servér æblerne lune,evt. med cremefraicheeller flødeskum.