Banankage med grov chokolade-kokos-glasur

Banankage med grov chokolade-kokos-glasur

Du går aldrig galt i byen med en klassisk banankage. Sød og saftig, her med en dejlig grov glasur med kokos.

12 stk

Total:50 minutter

Arbejdstid:10 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 30 g kakaopulver
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • ½ dl mælk
  • 2 store modne bananer
  • 75 g smør
  • 25 g kaffepulver
  • 25 g kakaopulver
  • 100 g flormelis
  • 75 g kokosmel

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og sukker blødt.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk.
  3. Bland mel med kakaopulver, salt, bagepulver og vaniljesukker, og rør i dejen sammen med mælken.
  4. Mos bananerne, og vend i dejen.
  5. Fordel den i en form ca. 20 x 30 cm.
  6. Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  7. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
  8. Nu er det tid til at lave glasuren. Kom smør i en gryde, og lad det smelte.
  9. Tilsæt de resterende ingredienser, og rør til glasuren er homogen og smeltet.
  10. Fordel glasuren på kagen, og lad den stå lidt, inden den skæres ud.