Banankage med karamelliserede bananer

Banankage med karamelliserede bananer

Den flotte banankage bages med bunden i vejret, og vendes når den er færdigbagt, så de karamelliserede bananer kommer til syne.

1 kage/16 stykker

Total:45 minutter

Karamelliserede bananer:

  • 125 g sukker
  • 25 g smør
  • 2-3 modne bananer
  • 2-3 bananer (250 g mos)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 lime (øko)
  • 2 æg
  • 75 g smeltet smør
  • 125 g farin
  • 50 g sukker
  • 150 g kagemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. salt
  • 1 dl mælk
  • flødeskum eller vaniljeis

Karamelliserede bananer:

  1. Smelt sukker til gylden karamel på en slip let-pande, tilsæt smør, og kog det jævnt. Hæld karamellen i en form (22-24 cm) foret med bagepapir.
  2. Pil bananerne, halvér dem på langs, og læg dem med skærefladen nedad i karamellen. 

Kagedej:

  1. Mos bananerne sammen med vaniljesukker og fintrevet limeskal. Rør æg, smeltet smør, farin og sukker i mosen.
  2. Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem i dejen skiftevis med mælken.
  3. Hæld dejen over bananerne i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 3-4 min.
  4. Vend kagen ud på en rist, træk forsigtigt bagepapiret af, og lad kagen køle af.
  5. Servér kagen lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.