Banankage med karamelliserede bananer
Den flotte banankage bages med bunden i vejret, og vendes når den er færdigbagt, så de karamelliserede bananer kommer til syne.
1 kage/16 stykker
Total:45 minutter
Karamelliserede bananer:
- 125 g sukker
- 25 g smør
- 2-3 modne bananer
- 2-3 bananer (250 g mos)
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 lime (øko)
- 2 æg
- 75 g smeltet smør
- 125 g farin
- 50 g sukker
- 150 g kagemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- ¼ tsk. salt
- 1 dl mælk
- flødeskum eller vaniljeis
Karamelliserede bananer:
- Smelt sukker til gylden karamel på en slip let-pande, tilsæt smør, og kog det jævnt. Hæld karamellen i en form (22-24 cm) foret med bagepapir.
- Pil bananerne, halvér dem på langs, og læg dem med skærefladen nedad i karamellen.
Kagedej:
- Mos bananerne sammen med vaniljesukker og fintrevet limeskal. Rør æg, smeltet smør, farin og sukker i mosen.
- Bland de tørre ingredienser sammen, og vend dem i dejen skiftevis med mælken.
- Hæld dejen over bananerne i formen, og bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. Tjek med et træspyd, om kagen er gennembagt, og lad den hvile i formen i 3-4 min.
- Vend kagen ud på en rist, træk forsigtigt bagepapiret af, og lad kagen køle af.
- Servér kagen lun eller afkølet med flødeskum eller vaniljeis.