Bananlagkage med solbær-yoghurt-frosting
Vi har taget en klassisk bananlagkage - og så liiige givet den et twist med en solbær-yoghurt-frosting. Så lækkert og nemt!
10
Total:1 time 30 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 200 g blødt smør
- 200 sukker
- 1 lille moset banan
- 2 spsk. appelsinsaft
- ½ dl mælk
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 2 tsk. vaniljesukker
- ¾ tsk. bagepulver
- 175 g blødt smør
- 175 g græsk yoghurt
- 500 g flormelis
- ½ dl solbærsaft
Sådan gør du
- Lagkagebunde: Rør smør, sukker, banan, appelsinsaft og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, mandelmel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i dejen.
- Kom dejen i en springform på 16 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 gr. ca. 50-60 min. på andennederste ovnribbe. Afkøl kagen på en bagerist. Skær kagen i 3 bunde.
- Solbær-yoghurt frosting: Pisk smør og yoghurt sammen, og pisk flormelis i. Pisk solbærsaft i. Fordel frostingen mellem bundene og over kagens top og sider. Lad kagen trække 1-2 timer i køleskab, inden den serveres.
- Pynt kagen med rød skovsyre.
12 opskrifter på banankage
-
Marmoreret banankage med KitKat og Maltesers
-
Banankage med nødder og chokolade
-
Banankage med marcipan
-
Banankage med rugbrødschoko-crunch
-
Skøn banankage med chokolade
-
Kokos-banankage
-
Cofoco-kokkens opskrift på svampet banankage
-
Banankage med chokolade og appelsin
-
Banankage med kaffe
-
Banankage med kokos
-
Banankage med saltet karamel
-
Choko-banan-kage med passionsfrugt