Bananpandekager

Bananpandekager med vaniljeis og butterscotch sauce

Denne dessert er absolut ikke for de fedtforskrækkede. Lækker kombination af bananpandekager, vaniljeis og flydende karamel. MUMS!

Bananpandekager med vaniljeis og butterscotch sauce

Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

Butterscotch sauce:

150 g smør

175 g brun farin

2½ dl fløde

1 tsk. flagesalt

Bananpandekager:

120 g hvedemel

2 spsk. sukker

reven skal af 1 økologisk citron

4 æg

4 dl mælk

1 banan

50 g smør

Tilbehør:

vaniljeis

TIP

Resten af karamelsaucen kan sagtens holde sig i flere dage i et glas med låg i køleskabet. Tag karamelsaucen ud i god tid inden servering.

1. Smelt smørret i en gryde. Tilsæt brun farin, og rør rundt, indtil det er smeltet. Kom fløde i, og pisk godt, mens saucen koger. Saucen skal koge ca. 10 min., indtil den tykner. Tag gryden af varmen. Tilsæt salt, og afkøl saucen. Karamelsaucen kan nu hældes i et lille glas med låg.

2. Kom hvedemel, sukker og citronskal i en skål.

3. Bland æg og mælk i de tørre ingredienser, og lad dejen hvile ca. 30 min.

4. Mos bananen med en gaffel, og kom den i pandekagedejen.

5. Smelt smørret på en varm pande med slip let-belægning, og bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne.

6. Fold pandekagerne sammen til kvarter, og server med vaniljeis og butterscotch sauce.