Bærlagkage med rosenblade
(10 pers.)
Ingredienser
- 4 æg
- 125 g sukker
- 60 g hvedemel
- 60 g kartoffelmel
- ½ tsk. hjortetakssalt
- Creme:
- 2½ dl mælk
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- 1 vaniljestang
- 2 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- Desuden:
- 2½ dl piskefløde
- 300 g bær, f.eks. jordbær, hindbær og blåbær
- Glasur:
- 4 dl flormelis, 3 spsk. past. æggehvide og rød levnedsmiddelfarve
- Pynt:
- usprøjtede, skyllede lyserøde rosenblade og evt. 1 hel rose
- Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk det skummende. Tilsæt sigtet hvedemel og kartoffelmel blandet med hjortetakssalt. Fold det ind i æggemassen med en dejskraber, til det lige er blandet.
- Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl og skær den i 3 bunde.
- Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl i køleskab. Pisk fløden til skum, og vend skummet i cremen. Læg lagkagebunde, creme og bær lagvist på et fad.
- Rør flormelis med æggehvide til glasur. Farv det lyserødt med levnedsmiddelfarve. Fordel det på kagens top, og lad det løbe lidt rustikt ned ad kagens sider, og lad det størkne. Pynt toppen af kagen med rosenblade og en hel rose.