Bedstefars skæg
Luftig kage, bagt med rabarber og ribs, og toppet med lækker marengs - mums!
12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- 200 g smør
- 250 g sukker
- 4 æggeblommer (gem hviderne til skæg)
- 400 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 2½ dl sødmælk
- Rabarberkompot:
- 250 g rabarber
- 125 g sukker
- 1 dl ribs- eller tyttebærgelé
- Skæg (marengs):
- 4 æggehvider
- 250 g sukker
- 2 spsk. kartoffelmel
- Drys:
- flormelis
- Pisk blødt smør og sukker skummende. Rør én æggeblommerne i ad gangen.
- Bland mel med bagepulver. Drys det igennem en si i dejen skiftevis med mælken. Vend dejen sammen med en dejskraber til ensartet konsistens.
- Fordél dejen i en bageform eller ovnfast fad (25 x 25 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i 30 min. ved 175 grader. Stik et træspid eller en lille kniv i kagen, og bag videre, hvis der er rå dej på. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 200 grader.
- Rabarberkompot: Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Varm dem i en gryde med sukker og ribsgelé. Kog i ca. 5 min. ved svag varme, til rabarberne er bløde.
- Prik kagen med en gaffel. Fordél rabarberkompot med ribs- eller tyttebærgelé i et jævnt lag på kagen.
- Skæg: Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. sukker. Vend resten af sukkeret i de stive æggehvider, og drys kartoffelmel igennem en si i maregnsmassen. Fordél den over kagen, og bag kagen videre i ca. 10 min., til marengsen er gylden.
- Afkøl kagen på en bagerist. Drys med flormelis, og skær kagen ud i stykker.