Bedstefars skæg

Bedstefars skæg

Bedstefars skæg er en god gammel klassiker, her er denbagt i muffinforme, men du kan sagtens bruge en lille bradepandei stedet.

(14-16 styk)

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 300 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1½ dl mælk
  • evt. smør til formen
  • Marengs:
  • 4 æggehvider
  • 200 g sukker
  • Fyld:
  • Frisk frugt som f. eks. banan, pære, blomme eller en god, syrlig marmelade såsom abrikosmarmelade

  1. Rør smør og sukker cremet, og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen på skift med mælken. Fyld dejen i muffinforme, og læg lidt frugt eller marmelade oven i hver af dem. Bag dem ca. 20 min. Ved 175 gr.
  2. Pisk hviderne let, tilsæt 2 spsk. sukker, og pisk dem helt stive. Rør det sidste sukker i.
  3. Tag kagerne ud af ovnen, og bred marengsmassen ud over frugten. Bag kagen videre i ca. 20 min.