Bedstes sprøde kanellagkage
Denne klassiske sprøde lagkage laves af en rørt sandkagedej. Den blev før i tiden kaldt ”pund til pund-kage”, der henviser til, at der er lige dele mel, sukker og smør i dejen.
10-12 stykker lagkage
Total:1 time 20 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 175 g smør
- 175 g sukker
- 1 æg
- 175 g hvedemel
- 1½ spsk. stødt kanel
- Fyld:
- ¾ l piskefløde
- Pynt:
- en klat flødeskum og et drys stødt kanel
Sådan laver du kanellagkage
- BUNDE: Rør blødt smør med sukker, til det er hvidt. Tilsæt sammenpisket æg.
- Drys mel og kanel igennem en si, og vend det i dejen med en dejskraber.
- Tegn på bagsiden af bagepapir 6 cirkler med en diameter på ca. 20 cm. Vend papiret, og smør dejen på bagepapiret inden for cirklerne.
- Bag bundene sprøde ved 200 grader i 6-7 min. Lad dem køle af på en bagerist.
- Træk bagepapiret af: Fugt det forsigtigt med lidt vand på bagsiden, så det er lettere at få af
- FYLD: Pisk fløden til skum, og læg det i tynde lag mellem de 6 lagkagebunde på et lagkagefad.
- Pynt med en klat flødeskum og et drys kanel. Servér lagkagen frisklavet.
12 fantastiske lagkager
-
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme
-
Marengslagkage med mokkaskum
-
Tiramisu-pandekagelagkage
-
Hindbærlagkage med hvid chokolade
-
Jordbærlagkage med hyldeblomst
-
Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
-
Fragilitélagkage med hindbær
-
Makronlagkage
-
Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
-
Marengslagkage med bær og chantillycreme