Kanel lagkage opskrift

Bedstes sprøde kanellagkage

Denne klassiske sprøde lagkage laves af en rørt sandkagedej. Den blev før i tiden kaldt ”pund til pund-kage”, der henviser til, at der er lige dele mel, sukker og smør i dejen.

10-12 stykker lagkage

Total:1 time 20 minutter

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 1 æg
  • 175 g hvedemel
  • 1½ spsk. stødt kanel
  • Fyld:
  • ¾ l piskefløde
  • Pynt:
  • en klat flødeskum og et drys stødt kanel

Sådan laver du kanellagkage

  1. BUNDE: Rør blødt smør med sukker, til det er hvidt. Tilsæt sammenpisket æg.
  2. Drys mel og kanel igennem en si, og vend det i dejen med en dejskraber.
  3. Tegn på bagsiden af bagepapir 6 cirkler med en diameter på ca. 20 cm. Vend papiret, og smør dejen på bagepapiret inden for cirklerne.
  4. Bag bundene sprøde ved 200 grader i 6-7 min. Lad dem køle af på en bagerist.
  5. Træk bagepapiret af: Fugt det forsigtigt med lidt vand på bagsiden, så det er lettere at få af
  6. FYLD: Pisk fløden til skum, og læg det i tynde lag mellem de 6 lagkagebunde på et lagkagefad.
  7. Pynt med en klat flødeskum og et drys kanel. Servér lagkagen frisklavet.

Kanel i mad og kager

Kanel er et krydderi, der er blevet brugt i mange generationer i det danske køkken: som drys på risengrøden, til blodpølse og i æblekager og andet bagværk.

I løbet af 1800-tallet blev det muligt for mange flere at få råvarer til sødt bagværk og desserter. Der kom sukker fra sukkerroer på markedet, og mejerivarer som smør og fløde blev lettere at skaffe pga. andelsmejerierne og bedre transportveje.