Biksemad med flæskesteg og selleri

Biksemad med flæskesteg og selleri

Nem biksemad med resterne fra julemiddagen - brug dine rester af flæskesteg til en skøn biksemad...

Biksemad til 4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 30 min.
  • Stegetid:  ca. 20 min. (når kødet er stegt)
  • Ikke fryse-egnet
  • 400-500 g kold flæskesteg (uden svær og fedtkant, i tern på 1x1 cm)
  • 2 spsk olie
  • 800 g kartofler (i tern på 1x1 cm)
  • 400 g knoldselleri (i tern på 1x1 cm)
  • 2 løg (hakket)
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • Tilbehør: purløg, spejlæg (evt. stegt i hjertekageform på panden), engelsk sovs og evt. rugbrød.

Sådan laver du biksemad

  1. Varm olie på en pande og steg kartofler og selleri 10 min. ved middel varme. Rør jævnligt.
  2. Tilsæt løg og steg 5 min. mere.
  3. Kom kødet på panden, steg ved middel varme og rør jævnligt.
  4. Steg videre, til det hele er lysebrunt og kartoflerne møre.
  5. Smag til med salt og peber. Drys med purløg og servér med spejlæg, engelsk sovs og evt. rugbrød.