Billig & nem aftensmad til 2 personer: Her er fem fine retter
Det er ingen sag at lave billig og nem aftensmad til 2 personer, eller flere for den sags skyld. Med et basislager af løg, hvidløg, sennep, tomatpuré, olie, bouillonterninger og krydderier kan man sagtens lave god hverdagsmad, der ikke vælter budgettet.
Husk også det grønne drys, friske krydderurter giver gode vitaminer og sætter prikken over i’et på hverdagsmaden. Alle opskrifter er til 2 personer, hvor andet ikke er nævnt. Her får du fem lækre opskrifter på god og billig aftensmad til to personer. Scroll ned på siden og find opskrifterne på:
1⁄4 tsk chilipulver eller knust chili salt og peber
Tilbehør: kogte ris eller korn (spelt, hvede eller rug) og frisk koriander eller persille
Krydr kyllingelårene med salt og peber og brun dem i en gryde med olie. Tag dem op og steg nu løgene bløde ca. 5 min. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg et par min.
Vend kartoffeltern i gryden, steg et par min. og tilsæt hakkede tomater, 2 dl vand, peanutbutter, peanuts og krydderier.
Giv det et opkog og læg kyllingelårene i gryden. Læg låg på og lad retten simre, til kødet er gennemstegt – ca. 20 min.
Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber og server med friskkogte ris/korn og grønt drys.
Budget-tip:Overskydende sovs kan gemmes/ fryses og serveres som suppe ved at koge det igennem med en passende mængde bouillon.
Annonse
Svinekød i sursød sovs
Arbejdstid: 20 min.
Annonse
Koge/stegetid: 15 min.
Fryse-egnet
200 g svinekød i strimler
1⁄2 spsk olie
1 løg (fintsnittet)
1 fed hvidløg (finthakket)
10 g frisk ingefær (finthakket)
1 gulerod (fintsnittet)
1 peberfrugt (fintsnittet)
1⁄2 dåse ananas (125 g frugt + 1 dl saft)
1 dl vand
1 spsk majsstivelse
1 spsk vineddike
1 spsk ketchup eller sød chilisauce
1 spsk soja
2 tsk farin eller sukker
Tilbehør: kogte ris, frisk koriander eller bredbladet persille og evt. chilisauce
Brun kødet i en varm wok eller pande med olie. Tag kødet op og steg løgene et par min. Tilsæt hvidløg, ingefær og grønsager og steg under omrøring 3-5 min.
Si væden fra ananassen og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Hæld det i wokken og kog igennem under omrøring.
Tilsæt kød og ananas og varm det igennem.
Server med kogte ris, koriander eller persille og chilisauce.
Stroganoff med hakket kød
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
50 g bacontern
200 g hakket oksekød
salt og peber
1 stort løg (fintsnittet)
125 g markchampignon eller svampemiks (skiver eller kvarter)
2 tsk paprika
1 spsk tomatpuré
1⁄4 l bouillon
1 fed hvidløg (knust)
1⁄2 tsk kommen (knust)
3 spsk cremefraiche (38%) eller piskefløde
Tilbehør: kartoffelmos af 500 g store kartofler og persille
Brun bacontern på en pande og tilsæt kødet. Brun det under omrøring 3-5 min.
Krydr med salt og peber og tilsæt løg og champignon. Steg under omrøring 3-5 min. og tilsæt paprika, tomatpuré og bouillon. Lad retten simre 10-15 min.
Tag panden af varmen, rør hvidløg, kommen og cremefraiche i og server straks med kartoffelmos og persilledrys.
Tunfiskeburger
Arbejdstid: 25 min.
Annonse
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
1 dåse tunfisk i vand eller olie
1 tsk dijonsennep
75 g lyst brød uden skorpe (smuldret/revet)
1 usprøjtet citron (fintrevet skal + 1 spsk saft)
3 spsk hakket persille
2 spsk hakket løg
1 æg
salt og peber
1 spsk olie
Dressing:
1 dl græsk yoghurt, fromage frais eller cremefraiche
1 tsk dijonsennep
1 spsk hakket løg
1 spsk hakkede kapers
1 syltet agurk eller 3-4 cornichoner (hakket)
1-2 spsk hakket persille
salt og peber
Tilbehør: 2 burgerboller og salat
Lad tunfisken dryppe af og rør den sammen med alle ingredienser undtagen olie. Form massen til 2-4 bøffer og læg dem i køleskabet.
Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Steg tunbøfferne på en pande med olie ca. 4 min. på hver side.