Blåbærsnitter med mandler og hvid chokolade
Snitter behøver ikke altid være med hindbær! Prøv bare dette bud på blåbærsnitter med mandler og hvid chokolade.
ca. 10 stk.
Ingredienser
- 175 g smør
- 175 g hvedemel
- 75 g mandelmel eller smuttede malede mandler
- ¼ tsk. hjortetaksalt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2 æggeblommer
- 50 g flormelis
- Fyld:
- 1 dl blåbærmarmelade (se boks)
- Pynt:
- 200 g hvid chokolade
- 25 g smør
- Friske blåbær
Sådan gør du
- Smuldr smørret i hvedemel og mandelmel. Tilsæt hjortetaksalt, vaniljesukker, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab.
- Del dejen i to stykker. Hvert stykke udruller du til en rektangel 8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk.
- Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel blåbærmarmelade over. Læg den anden dejplade over.
- Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
- Smelt chokolade og smør over vandbad, og pensl det på kagen.
- Skær kagen i snitter.
- Pynt med friske, skyllede og afdryppede blåbær. Afkøl snitterne.