Blåbærsnitter med mandler og hvid chokolade

Blåbærsnitter med mandler og hvid chokolade

Snitter behøver ikke altid være med hindbær! Prøv bare dette bud på blåbærsnitter med mandler og hvid chokolade.

ca. 10 stk.

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 75 g mandelmel eller smuttede malede mandler
  • ¼ tsk. hjortetaksalt
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 æggeblommer
  • 50 g flormelis
  • Fyld:
  • 1 dl blåbærmarmelade (se boks)
  • Pynt:
  • 200 g hvid chokolade
  • 25 g smør
  • Friske blåbær

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemel og mandelmel. Tilsæt hjortetaksalt, vaniljesukker, æggeblommer og flormelis. Saml dejen, og pak den ind i plastfilm. Lad den hvile 30 min. i køleskab.
  2. Del dejen i to stykker. Hvert stykke udruller du til en rektangel 8 cm bred og 35 cm lang, dejen skal være ca. ½ cm tyk.
  3. Læg den ene dejplade over på en plade med bagepapir. Fordel blåbærmarmelade over. Læg den anden dejplade over.
  4. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
  5. Smelt chokolade og smør over vandbad, og pensl det på kagen.
  6. Skær kagen i snitter.
  7. Pynt med friske, skyllede og afdryppede blåbær. Afkøl snitterne.

Blåbærsyltetøj (2 glas)

500 g blåbær

400 g sukker 

saften af ½ citron 

1 dl vand geleringsmiddel til marmelade

Sådan gør du:

  1. Rens blåbærrene for sten. Kog sukker, citronsaft og vand til en klar tynd sirup. Kom blåbærrene i, og kog dem med ca. 5 min. Skum af.
  2. Tilsæt geleringsmiddel efter anvisning på emballagen. Kom marmeladen i rene og skoldede glas. Luk til. Opbevar glassene i køleskab.