suppe

Blomkålssuppe og kammuslinger

Får du fisk de to anbefalede gange om ugen? Eller mangler du inspiration til fisken? Så får du en lækker ret med fisk i hovedrollen her..

4

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshoved, ca. 800 g
  • 6 dl bouillon
  • 4 dl mini- eller letmælk
  • salt og peber
  • 300 g kammuslinger
  • 4 små træspyd
  • 2 spsk raps- eller olivenolie
  • 1-2 spsk frisk citronsaft
  • Tilbehør:
  • 1 håndfuld frisk kørvel eller persille
  • 4 skiver groft hvedebrød

Sådan gør du:

  1. Skær blomkålen i store stykker og kom dem i en gryde med bouillon og mælk. Kog kålen, til den er helt mør. Blend suppe og kål til en fin og ensartet puré. Smag den til med salt og peber.
  2. Træk kammuslingerne på små træspyd og pensl dem med olie. Steg dem på en varm grill eller grillpande, ca. 2-3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen. Krydr med salt og peber, og dryp med lidt citronsaft. Server suppen med de grillede kammuslinger, et drys grofthakket kørvel eller persille og groft brød.
  3. Energi pr. person: 400 kcal.