Blomsterscones

Blomsterscones

(8-10 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • Fryseegnede
  • Ingredienser:
  • ½-1 dl kronblade (af f.eks. hybenroser eller roser)
  • 75 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • 1 dl fløde (eller kærnemælk)

  1. Hak kronblade sammen med sukker i en foodprocessor.
  2. Tilsæt de 2 slags mel, bagepulver og salt, og kør, til det er blandet.
  3. Skær koldt smør i små stykker, og kør dem sammen med melet.
  4. Tilsæt æg og fløde, og saml hurtigt dejen.
  5. Klap dejen ud til en tyk plade, del den i 8-10 trekanter, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med lidt fløde, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist, til de er lune. Servér med blomstersmør, eller pynt med glasur og kronblade.
  6. Rosenglasur:
  7. Hak kronbladene af 2 hybenroser eller små roser sammen med 1 dl flormelis i en minihakker/ foodprocessor. Kom det over i en skål, og rør ½-1 spsk. kogende vand i.