Bøf stroganoff

Bøf stroganoff

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Stege/kogetid: ca. 50 min.
  • Fryse-egnet uden tilbehør
  • 600 g oksekød (f.eks. tyksteg eller tykkam i tykke strimler)
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • salt og peber
  • 200 g skalotteløg (hakkede)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk sennepspulver
  • ca. 2 tsk stødt paprika
  • 1 glas tør hvidvin
  • 4-5 tomater (hakkede, evt. 1 dåse hele flåede tomater, der hakkes)
  • ½ liter mørk kalve- eller oksebouillon
  • 200 g cremefraiche 38% (eller 2 dl piskefløde)
  • 250 g champignon (i skiver)
  • Drys:
  • persille (hakket)
  • Pommes frites:
  • 1 kg kartofler
  • ca. 2 liter olie

  1. Brun kødet i varmt smør og olie i en stegegryde. Krydr med salt og peber, tilsætløg og steg videre et par minutter. Drys med hvedemel og lad det opsuge fedtstoffet.Tilsæt sennepspulver, paprika, vin, tomater og bouillon. Kog ca. 45 min., til kødet er mørt –kogetiden afhænger af kødets kvalitet.
  2. Kog sovsen igennem med cremefraiche eller fløde.
  3. Steg champignonernegyldne på begge siderpå en varm tør pande. Kom dem i retten lige før servering. Smag til med salt og peber ogdrys med persille.
  4. Pommes frites: Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave ca. 1 cm tykke og 5 cm lange. Kog dem i letsaltetvand ca. 10 min. Lad dem dryppe af iet dørslag, og tør demgrundigt i et rent viskestykke.
  5. Fyld olie i en tykbundet gryde til ca. 5 cm fra grydens bund. Varm olien. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olienantændes, lægges lågethurtigt på, til ilden erslukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.
  6. Steg kartoflerne sprøde ca. 2-3 min. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle, og drys salt på.