Boller i karry
Af den nemme slags med kokosmælk og lime.
Næringsindhold
- Energi pr. person:435 Kcal
- Fedt:39 %
- Protein:35 %
- Kulhydrat:26 %
Boller i karry til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- Kødboller:
- 500 g hakket kalv/flæsk (ca. 3-6 %)
- 2 spsk sojasauce
- 1 æg
- 2-3 spsk hvedemel
- 1 tsk mørk sesamolie
- 1 løg, revet
- 10 g ingefær, revet
- Sauce:
- 1 løg, finthakket
- 25 g smør
- 2-3 tsk karry
- 3 spsk hvedemel
- 3 dl kogevand
- 1 æble
- 3 dl kokosmælk, light
- 150 g bønnespirer
- saft fra ½ lime
- 4 spsk cashewnødder, saltede
- 1 bdt. koriander
- Tilbehør:
- 1 blomkålshoved
Sådan laver du boller i karry
- Sådan gør du: Rør kødet med soja. Tilsæt de øvrige ingredienser. Bring 1 l vand eller bouillon i kog i en gryde med ½ tsk salt. Form farsen til ca. 20 små boller, og kom dem i vandet. Lad dem koge i ca. 10 minutter. Gem kogevandet.
- 2. Svits løget i smør med karry i en gryde. Rør melet i, og tilsæt kogevand under piskning. Skær æblet i tern, og kom dem i saucen. Tilsæt kokosmælk. Smag til, og krydr med salt og peber.
- 3. Lad kødbollerne småkoge i saucen i ca. 5 minutter, og tilsæt til sidst bønnespirer. Smag til med limesaft. Blend blomkål, så det ligner ris.
- 4. Server retten med blomkålsris, koriander og hakkede cashewnødder.
- Energi pr. person: 435 kcal, fedt 39%, protein 35%, kulhydrat 26%