Boller i selleri

Boller i selleri

Du kan bruge næsten en hvilken somhelst type hakket kød til disse boller: kalkun,kalv, kalv og flæsk eller svine- okseellerlammekød. Oftest laves retten medrodselleri, men bladselleri giver bedrekulør og konsistens.

4 personer

Ingredienser

  • 400 g hakket kalv og flæsk
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • evt. lidt stødt muskat
  • 1 spsk. fintrevet løg
  • 4 spsk. mel
  • 2 æg
  • letsaltet vand til kogning
  • 1 ⁄2-1 bladselleri
  • lidt smør
  • 4 spsk. mel
  • 1 dl mælk eller fløde
  • ca. 3 dl af den væske bollerne er kogt i
  • Tilbehør: løse ris med persilledrys

  1. Rør kødet sejt med salt, peber og evt.muskat. Rør løg, mel og æg i farsen, ogform den til boller. Kog bollerne i ét lagsaltet vand, og hold dem varme i kogevandet.
  2. Bladsellerien gøres i stand og skæresi mindre stykker. De sauteres let i smør,melet drysses over og røres godt sammenmed smør og selleri og derefter tilsættesmælk eller fløde samt ca. 3 dl afden væske, bollerne er kogt i. Rør jævnligt,mens saucen småkoger i 5 min.
  3. Bollerne tilsættes, alt varmes igennem,og retten smages til. Den serveresmed løse ris og persilledrys.