Boller i selleri
Du kan bruge næsten en hvilken somhelst type hakket kød til disse boller: kalkun,kalv, kalv og flæsk eller svine- okseellerlammekød. Oftest laves retten medrodselleri, men bladselleri giver bedrekulør og konsistens.
4 personer
Ingredienser
- 400 g hakket kalv og flæsk
- 2 tsk. salt
- peber
- evt. lidt stødt muskat
- 1 spsk. fintrevet løg
- 4 spsk. mel
- 2 æg
- letsaltet vand til kogning
- 1 ⁄2-1 bladselleri
- lidt smør
- 4 spsk. mel
- 1 dl mælk eller fløde
- ca. 3 dl af den væske bollerne er kogt i
- Tilbehør: løse ris med persilledrys
- Rør kødet sejt med salt, peber og evt.muskat. Rør løg, mel og æg i farsen, ogform den til boller. Kog bollerne i ét lagsaltet vand, og hold dem varme i kogevandet.
- Bladsellerien gøres i stand og skæresi mindre stykker. De sauteres let i smør,melet drysses over og røres godt sammenmed smør og selleri og derefter tilsættesmælk eller fløde samt ca. 3 dl afden væske, bollerne er kogt i. Rør jævnligt,mens saucen småkoger i 5 min.
- Bollerne tilsættes, alt varmes igennem,og retten smages til. Den serveresmed løse ris og persilledrys.