Bollerne som alle kender

Bollerne som alle kender

Disse boller er helt enkle, mende er bagt som små kranse ogpyntet med en sød blomst, også er de alligevel noget særligt.

Ca. 18 stk.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 40 g gær
  • evt. ½ tsk. stødt kardemomme
  • ca. 450 g pizzamel
  • 1 æggehvide til pensling
  • Pynt:
  • 2½ dl piskefløde
  • 1½ dl flormelis
  • lidt varmt vand
  • evt. gul levnedsmiddelfarve

  1. Smelt smørret, hæld mælkeni gryden og vent, til dethele er fingervarmt.
  2. Bland sukker, salt, æggeblomme,smuldret gær ogevt. kardemomme i dejfadet,tilsæt mælken, og rør væskenklumpfri. Drys ca. ¾ af meleti væsken, mens du rører medhåndmikserens dejkroge. Dryslidt mere mel over dejen, ogfortsæt med at ælte med lettehåndbevægelser. Når dejen erklar, dækkes den til og sættestil hævning et lunt sted.
  3. Tryk dejen ud i 1-2 lange pølser,lidt tykkere end et kosteskaft,og skær den i passendestykker. Tril dem til boller medhåndfladen, og læg dem påpladen med 2-3 cm’s afstandi små kranse. Lad dem efterhæveen god halv time.
  4. Pisk æggehviden let meden gaffel, og pensl bollerneto gange, når de er ved at grosammen.
  5. Bag bollerne ved 210 gr. ica. 12 min. De skal være blødeog lækre at bide i.
  6. Bollerne pyntes med lidtudrørt glasur: blomster, børnenesnavne, små prikker – mulighederneer mange.