Bollerne som alle kender
Disse boller er helt enkle, mende er bagt som små kranse ogpyntet med en sød blomst, også er de alligevel noget særligt.
Ca. 18 stk.
Ingredienser
- 50 g smør
- 2½ dl mælk
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 40 g gær
- evt. ½ tsk. stødt kardemomme
- ca. 450 g pizzamel
- 1 æggehvide til pensling
- Pynt:
- 2½ dl piskefløde
- 1½ dl flormelis
- lidt varmt vand
- evt. gul levnedsmiddelfarve
- Smelt smørret, hæld mælkeni gryden og vent, til dethele er fingervarmt.
- Bland sukker, salt, æggeblomme,smuldret gær ogevt. kardemomme i dejfadet,tilsæt mælken, og rør væskenklumpfri. Drys ca. ¾ af meleti væsken, mens du rører medhåndmikserens dejkroge. Dryslidt mere mel over dejen, ogfortsæt med at ælte med lettehåndbevægelser. Når dejen erklar, dækkes den til og sættestil hævning et lunt sted.
- Tryk dejen ud i 1-2 lange pølser,lidt tykkere end et kosteskaft,og skær den i passendestykker. Tril dem til boller medhåndfladen, og læg dem påpladen med 2-3 cm’s afstandi små kranse. Lad dem efterhæveen god halv time.
- Pisk æggehviden let meden gaffel, og pensl bollerneto gange, når de er ved at grosammen.
- Bag bollerne ved 210 gr. ica. 12 min. De skal være blødeog lækre at bide i.
- Bollerne pyntes med lidtudrørt glasur: blomster, børnenesnavne, små prikker – mulighederneer mange.