Bouillabaisse
Frisk og cremet sommerret uden bouillabaissens sædvanlige tyngde.
4
Ingredienser
- 1/2 dl jomfruolivenolie
- 4 store skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 1 stor fennikel
- 5 tomater eller 1 dåse hakkede tomater
- 6 stængler bladselleri
- 10 asparges
- skal og saft af 1 appelsin
- 1 l fiskefond (1 fiskebouillonterning til 1 l vand)
- 1 kg muslinger i skaller
- 1 dl fløde
- 600 g rene fileter af f.eks. torsk, havtaske og rødfisk
- 2 tortillaer
Sådan gør du:
- 1/ Varm olien op og svits finthakket skalotteløg et par minutter.
- 2/ Tilsæt hakket hvidløg, fintskåret fennikel, bladselleri og asparges skåret i stykker og de hakkede tomater, og steg ved middelvarme i ca. 5 minutter.
- 3/ Tilsæt saft og skal af appelsin sammen med fiskefonden, og smag til med salt og peber.
- 4/ Skyl og skrub muslingerne, læg dem i suppen og lad den småsimre i 20-25 minutter. Tag muslingerne op med en hulske, tilsæt mundrette stykker af fisk og fløde og lad suppen simre videre i 15 minutter.
- 5/ Tilsæt muslingerne igen lige inden servering.
- 550 kcal pr. portion
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk