Bouillabaisse

Bouillabaisse

Frisk og cremet sommerret uden bouillabaissens sædvanlige tyngde.

4

Ingredienser

  • 1/2 dl jomfruolivenolie
  • 4 store skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stor fennikel
  • 5 tomater eller 1 dåse hakkede tomater
  • 6 stængler bladselleri
  • 10 asparges
  • skal og saft af 1 appelsin
  • 1 l fiskefond (1 fiskebouillonterning til 1 l vand)
  • 1 kg muslinger i skaller
  • 1 dl fløde
  • 600 g rene fileter af f.eks. torsk, havtaske og rødfisk
  • 2 tortillaer

Sådan gør du:

  1. 1/ Varm olien op og svits finthakket skalotteløg et par minutter.
  2. 2/ Tilsæt hakket hvidløg, fintskåret fennikel, bladselleri og asparges skåret i stykker og de hakkede tomater, og steg ved middelvarme i ca. 5 minutter.
  3. 3/ Tilsæt saft og skal af appelsin sammen med fiskefonden, og smag til med salt og peber.
  4. 4/ Skyl og skrub muslingerne, læg dem i suppen og lad den småsimre i 20-25 minutter. Tag muslingerne op med en hulske, tilsæt mundrette stykker af fisk og fløde og lad suppen simre videre i 15 minutter.
  5. 5/ Tilsæt muslingerne igen lige inden servering.
  6. 550 kcal pr. portion
  7. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter og GASTRO.dk

TIP

Pift suppen op med en knivspids safran, som du svitser sammen med løgene.