Briochekrans med appelsin og rosiner

Briochekrans med appelsin og rosiner

(1 krans: 18-24 skiver)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hævetid: 2 timer
  • Bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 150 g rosiner
  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 sprøjtet appelsin (fintrevet skal)
  • 250 g pizzamel eller andet hvedemel med højt glutenindhold
  • 100 g blødt smør
  • Pynt:
  • 1 æg til pensling
  • Glasur:
  • 125 g flormelis
  • appelsinsaft

  1. Overhæld rosinernemed kogende vand oglad dem trække 20 min.
  2. Rør gæren ud i lunmælk (maks. 37 grader)og rør hvedemelet i.Dæk skålen og lad dejenhvile 20 min.
  3. Pisk æg, sukker og saltsammen. Tilsæt gærdejen,appelsinskal,de afdryppede rosinerog resten af melet.
  4. Æltdejen blød og smidig(ca. 5 min. – gerne påmaskine) og ælt smørreti lidt ad gangen. Laddejen hæve tildækket tildobbelt størrelse – ca.1 time.
  5. Vend dejen ud på etmeldrysset bord. Delden i 3 lige store portionerog tril dem til langepølser (ca. 60 cm). Fletdem sammen, læg demsom en krans på en bageplademed bagepapirog knib dejen sammen isamlingen. Dæk med etfugtigt viskestykke oglad kransen efterhæve45-60 min.
  6. Tænd ovnen på 180 grader.Pensl kransen medsammenpisket æg ogbag den ca. 30 min. – tiloverfladen er gylden ogdejen er gennembagt. Lad den afkøle på enrist.
  7. Pynt evt. med glasurrørt af sigtet flormelisog appelsinsaft.