Brød med kerner og appelsin
Brødet er godt som morgenmadsbrød, også ristet, når det har en dag eller to på bagen.
1 brød
Ingredienser
- Fordej:
- 10 g gær
- 1 dl vand
- 1 dl yoghurt
- 100 g hvedemel
- Dej:
- 2 1/2 dl vand
- 2 1/2 dl knækkede hvedekerner
- 1 tsk. reven appelsinskal af
- en usprøjtet appelsin
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olie
- ca. 300 g hvedemel
- Rør ingredienserne til fordejen sammen i en skål. Kom plastfolie over, og prik nogle huller i den, så der kan komme en smule luft til. Lad det stå natten over på køkkenbordet.
- Kog hvedekernerne op i vandet 1 min. Lad det køle af, til det er lunkent. Kom kerneblandingen i skålen til fordejen. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen. Lad den hæve tildækket i ca. 2 timer ved køkkentemperatur.
- Slå dejen ned, form et aflangt brød, og lad det efterhæve i ca. 20 min. Snit dejen med en kniv, pensl med vand, og bag brødet ca. 40 min. ved 200 gr. på nederste ovnribbe.