Brødstænger
Her får du opskriften på brødstænger med seks overraskende slags fyld og pynt.
(ca. 50 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hævetid: 1 time
- Bagetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 125 g fuldkornshvedemel eller fuldkornsdurummel
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk groft salt
- ca. 300 g hvedemel
- Fyld + pynt:
- pesto eller tapanade + sesamfrø
- revet parmesanost + blå birkes
- hvidløgsolie + flagesalt
- hakket rosmarin + flagesalt
- friskkværnet sort peber + flagesalt
- chiliflager + flagesalt
- Rør gæren ud i lunkentvand (maks. 37 grader)og tilsæt fuldkornsmel,olivenolie og salt. Rør hvedemel i dejen og æltden til en glat og elastiskdej. Dæk skålenmed film eller et fugtigtviskestykke og laddejen hæve til dobbeltstørrelse (ca. 1 time).
- Tænd ovnen på 200 gradervarmluft (225 graderalm. ovnvarme).Vend dejen ud på etmeldrysset bord ogklap den ud til en firkant,ca. 40 x 60 cm. Delden i så mange stykker,som du vil lave varianter.
- Pensl/drys et dejstykkemed det valgte fyld ogfold dejen sammen, såfyldet er indeni.Pensl ellerstænk medvand og venddejpakken i detvalgte pynt. Skærdejen i strimlerog sno, tril og trækdem til lange tyndedejstænger. Læg dempå bageplader med bagepapir.
- Sæt pladerne i ovnen,efterhånden som debliver fyldt. Stænk/spray med lidt vand ogbag brødstængerne15-20 min. – alt eftertykkelse. Afkøl dem påen bagerist.