Brødstænger

Brødstænger

Her får du opskriften på brødstænger med seks overraskende slags fyld og pynt.

(ca. 50 stk.)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hævetid: 1 time
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 25 g gær
  • 3 dl vand
  • 125 g fuldkornshvedemel eller fuldkornsdurummel
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • ca. 300 g hvedemel
  • Fyld + pynt:
  • pesto eller tapanade + sesamfrø
  • revet parmesanost + blå birkes
  • hvidløgsolie + flagesalt
  • hakket rosmarin + flagesalt
  • friskkværnet sort peber + flagesalt
  • chiliflager + flagesalt

  1. Rør gæren ud i lunkentvand (maks. 37 grader)og tilsæt fuldkornsmel,olivenolie og salt. Rør hvedemel i dejen og æltden til en glat og elastiskdej. Dæk skålenmed film eller et fugtigtviskestykke og laddejen hæve til dobbeltstørrelse (ca. 1 time).
  2. Tænd ovnen på 200 gradervarmluft (225 graderalm. ovnvarme).Vend dejen ud på etmeldrysset bord ogklap den ud til en firkant,ca. 40 x 60 cm. Delden i så mange stykker,som du vil lave varianter.
  3. Pensl/drys et dejstykkemed det valgte fyld ogfold dejen sammen, såfyldet er indeni.Pensl ellerstænk medvand og venddejpakken i detvalgte pynt. Skærdejen i strimlerog sno, tril og trækdem til lange tyndedejstænger. Læg dempå bageplader med bagepapir.
  4. Sæt pladerne i ovnen,efterhånden som debliver fyldt. Stænk/spray med lidt vand ogbag brødstængerne15-20 min. – alt eftertykkelse. Afkøl dem påen bagerist.