Brunch for de små
Få inspiration til når veninderne kommer til brunch med de små! Se her, hvordan du serverer et sødt, sundt, varieret og indbydende måltid mad i miniformat.
Alt det lune der hitter til din børnebrunch
Mini-grønsagstærter – ca. 10 stk.
Ingredienser:
Bund:
100 g smør
200 g mel
1,5 tsk salt
4 spsk vand
Fyld:
2 æg
1 dl youghurt naturel
1 dl fløde
Timian
50 g revet emmenthaler
1 gulerod
1 squash
Lidt olivenolie
Lidt smør
Salt og peber
Sådan gør du:
Bund:
Bland mel og salt. Smuldr smørret i melet. Tryk dejen sammen med vandet.
Fyld:
Pisk æg, yoghurt, fløde, timian, salt og peber sammen. Riv gulerod og squash fint. Svits dem et øjeblik i olien på panden. Bland æggemassen og grønsagerne. Fordel dejen (bunden) i smurte muffinsforme, og fyld æggemassen ovenpå. Bag minitærterne i 15 min. ved 200 grader.
Tip: Når du river gulerod og squash, inden du kommer dem i muffins, undgår du formentlig, at børnene siger nej tak til det grønne.
Mini-hotdogs med agurkeskiver, ca. 30 små brød:
Ingredienser:
Dej:
3 dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
4 spsk olie
500 g mel
Fyld:
Pølser
Remulade
Ketchup
Agurk
Sådan gør du:
Lun mælken, og rør gæren i. Tilsæt salt, olie og mel, og ælt godt. Stil dejen til hævning lunt i 30 min. Del dejen i 30 dele. Tril dem til fingertykke pølser, og lad dem hæve på en bageplade i ca. 15 min. Pensl brødene med lidt vand, og bag dem i 15 min. ved 200 grader.
Servér de lune pølsebrød med stegte eller kogte pølser, agurkeskiver samt remulade og ketchup.
Tip: Skær frugten og grønsagerne ud i passende små hapser. Agurker og sandwich kan for eksempel skæres ud med en lille kageform.
Alt det sunde der skal til børnebrunchen for at retfærdiggøre det søde
Mini-rugbrødssandwich med laks og agurk:
Små hapsere med alt det sunde:
Ingredienser:
Blandede grønsager og frugt
Sådan gør du:
Skær grønsager og frugter ud, brug evt. små kageforme. De små vil elske, når maden tager form og bliver til sjove figurer. Her har vi brugt figen, banan, hindbær, agurk og cherrytomater.
FÅ OPSKRIFTER TIL DET SØDE OG DET FLYDENDE TIL BØRNEBRUNCHEN PÅ NÆSTE SIDE > >
Det søde hører sig til i en børnebrunch
Havregrynskager, ca. 24 stk.:
Ingredienser:
200 g smør
200 g havregryn
300 g sukker
2 past. æg
2 spsk mel
2 tsk vaniliesukker
2 tsk bagepulver
Et nip salt
Sådan gør du:
Pisk ægget. Smelt smørret, og rør havregryn, sukker og æg i. Tilsæt mel, vanilje, bagepulver og salt. Sæt kagerne på bagepapir med to teskeer. Husk god afstand imellem kagerne, og undlad at lave dem for store, da de flyder meget ud.
Bages i otte min. ved 180 grader. Afkøl kagerne, og opbevar dem i en dåse.
Havregrynskagerne er gode at bage sammen med børn, fordi de er nemme og hurtige. Når du bager med pasteuriserede æg, er det tilladt at smage og slikke på fingrene undervejs.
Det flydende som gør børnebrunchen fuldendt
Varm mælk med chokoladeske, ca. 10 skeer:
Pift babys yoghurt op:
Babygrød med spelt og frugter, 4 personer:
Friskpresset juice, ca. 4 glas:
Ingredienser:
3 gulerødder
4 appelsiner
1 honningmelon
Sådan gør du:
Pres frugt og grønt i en saftpresser, og servér.