kylling

Byens bedste kylling

Saftig kylling med en skøn, farvestrålendesalat. Uhm, nu er det sommer.

4

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 dl hakket salvie og persille
  • salt, peber
  • olivenolie til stegning
  • Tomatsalat:
  • 600 g blandede tomater
  • kødet af en aromatisk melon i kugler
  • 35 g små sorte oliven
  • 1 bdt. snittede forårsløg
  • 2 tsk citronolivenolie
  • dild og mynte
  • 200 g fuldkornsbrød

Sådan gør du:

  1. Flæk kyllingebrysterne næsten igennem, så de hænger sammen i den ene side.
  2. Fold kødstykkerne fra hinanden, så de ligner en sommerfugl – deraf udtrykket.
  3. Vend kyllingekødet med de hakkede krydderurter, salt og peber, steg det gyldent ca. 3 min. på hver side. Del og bland tomaterne med de øvrige ingredienser, smag til med olie, salt, peber og masser af krydderurter og server salaten til kødet med brød.
  4. Energi pr. person: 400 kcal, 29%, protein 27%, kulhydrat 44%