Byens bedste kylling
Saftig kylling med en skøn, farvestrålendesalat. Uhm, nu er det sommer.
4
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst
- 1 dl hakket salvie og persille
- salt, peber
- olivenolie til stegning
- Tomatsalat:
- 600 g blandede tomater
- kødet af en aromatisk melon i kugler
- 35 g små sorte oliven
- 1 bdt. snittede forårsløg
- 2 tsk citronolivenolie
- dild og mynte
- 200 g fuldkornsbrød
Sådan gør du:
- Flæk kyllingebrysterne næsten igennem, så de hænger sammen i den ene side.
- Fold kødstykkerne fra hinanden, så de ligner en sommerfugl – deraf udtrykket.
- Vend kyllingekødet med de hakkede krydderurter, salt og peber, steg det gyldent ca. 3 min. på hver side. Del og bland tomaterne med de øvrige ingredienser, smag til med olie, salt, peber og masser af krydderurter og server salaten til kødet med brød.
- Energi pr. person: 400 kcal, 29%, protein 27%, kulhydrat 44%