Cakenhagen-regnbuekage: Den fineste Pride-kage
Den fineste lagkage i alle regnbuens farver. Chefkonditor Torben Bang fra Cakenhagehar kreeret en drøm af en kage til Copenhagen Pride – og vi har været så heldige at få opskriften, så du kan gøre ham kunsten efter derhjemme. Kagen er en mandel og pistacie kage med blåbær, jordbær og frisk mintganache.
Ingredienser
- Kagebunde 1 del.
- 375 g blødt smør
- 450 g sukker
- 120 g æggeblommer (6 stk.)
- 1,5 tsk. bagepulver
- 500 g hvedemel
- 3 ½ dl sødmælk
- Kagebunde del 2:
- 25 g fint-blendede pistacienødder
- 10 g kakaopulver
- 90 g fint mandelmel
- 4 spsk. blåbærpulver (frysetørret)
- Lidt grøn frugtfarve
- Lidt gul frugtfarve
- Lidt rød frugtfarve
- Til den mørkelilla bund:
- 10 g kakaopulver og 15 g mandelmel
- Til den lilla bund:
- 25 g mandelmel og 3 spsk. blåbærpulver
- Til den grønne bund:
- 25 g fint-blendede pistacienødder og lidt grøn frugtfarve
- Til den gule bund:
- 25 g mandelmel og lidt gul frugtfarve
- Til den orange bund:
- 25 g mandelmel og lidt gul og rød frugtfarve
- Jordbærkompot:
- (laves dagen før)
- 150 g jordbær
- 40 g sukker
- Lidt vanilje
- 8 g pektin
- Frisk mynteganache:
- (laves dagen før)
- 100 g fløde 38%
- 5 myntestilke
- 1 spsk. honning
- 200 g hvid chokolade
- 1 tsk. citronsaft
- Mørk chokoladeglaze:
- 150 g fløde 38%
- 2 blade gelatine
- 130 g mørk chokolade 66%
Sådan laver du en regnbue-lagkage
- Sigt hvedemel og bagepulver sammen.
- Rør smør og sukker luftigt. Tilsæt æggeblommerne lidt af gangen, og rør, til massen er luftig og ensartet.
- Tilsæt det sigtede hvedemel, og rør det ud i massen, tilsæt sødmælken lidt af gangen, og rør, til massen er ensartet.
- Afvej dejen i 5 skåle af 300 gram pr skål.
Sådan laver du en regnbue-lagkage
- Kog jordbær til en kompot, bland sukker og pektin sammen.
- Rør sukker og pektinblandingen ud i jordbærkompotten, og lad det hele koge op.
- Stil kompotten til afkøling.
Sådan laver du en regnbue-lagkage
- Kog fløde, honning og myntestilkene op i en gryde. Læg låg på, og lad trække i ca. 1 time.
- Smelt den hvide chokolade i en skål.
- Giv mynte-fløden et nyt opkog. Sigt den varme fløde ned i chokoladen, og rør, til ganachen er helt glat.
- Lad ganachen køle af.
Sådan laver du en regnbue-lagkage
- Udblød gelatinen i rigeligt koldt vand. Smelt den mørke chokolade, kog fløden op, og hæld det ned i chokoladen. Rør til homogen masse.
- Når glazen er ca. 32 grader, hældes den forsigtigt over kagen. Lad den dryppe lidt af.
- Drys med små guldperler på toppen.
Sådan laver du en regnbue-lagkage
- Skær lidt af hver kagebund – gerne både af over- og undersiden, så farven kommer frem på hver side.
- Start med den mørkelilla bund, smør lidt af mynteganachen på, læg den lilla bund på, smør med lidt mynteganache, så den grønne, gule og orange bund.
- Læg til sidst et lag af jordbærkompotten på toppen, smør siderne op med mynteganachen, så den er helt glat, stil kagen koldt ca. 1 time.
- Lun glazen, til den er ca. 32 grader, hæld den forsigtigt over kagen, og lad den dryppe af.
- Pynt kagen med guldperler og mørke chokoladekrøller.
- God bagelyst!
Andre lækre opskrifter fra TIVOLI
-
Sådan bager du selv TIVOLI fastelavnsbollen
-
Skønne romkugler fra TIVOLI
-
De skønneste Tivoli-flødeboller: Sådan laver du dem selv
-
Tivoli-kager: Sådan laver du den lækre konditorkage
-
Cakenhagen-regnbuekage: Den fineste Pride-kage
-
Cakenhagens fastelavnsbolle: Sådan laver du selv den overdådige fastelavnsbolle