Cappuccino-cupcakes

Cappuccino-cupcakes

14-16 stk.

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • korn af en stang vanilje
  • 100 g hakket hvid eller mørkchokolade
  • 2 æg
  • 1 dl god stærk kaffe
  • ½ dl fløde
  • 250 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • Fyld af kaffecreme:
  • 1½ dl vand
  • 200 g sukker
  • 3 blade husblas
  • 2 spsk. nescafé-pulver
  • 150 g blødt smør
  • 2 dl piskefløde

  1. Pisk smør, sukker og vaniljesammen. Rør chokoladen i. Pisk etæg i ad gangen. Rør lunken kaffe,fløde, hvedemel og bagepulver i.
  2. Kom dejen i 12-14 muffinforme.Bag dem ca. 25 min. ved 175 gr.på midterste ovnribbe, til de ergyldne og gennembagte. Afkølkagerne.
  3. Pisk smørret luftigt med enhåndmixer. Pisk sukkerlagen,som nu er lidt geléagtig, i lidt adgangen til en luftig masse. Piskfløden til skum, og vend det ikaffemassen. Køl cremen et partimer tildækket i køleskab. Fordelcremen i marengsens fordybning.Sigt kakaopulver over. Pynt evt.med lidt flødeskum og mynteblade.
  4. Kom cremen i en sprøjteposemed stjernetylle. Pynt kagernemed cremen. Pynt med et dryssigtet kakaopulver.