Carpacciosalat

Carpacciosalat

4-6 personer

Ingredienser

  • 600 g kalvekam med en tynd fedtkant
  • salt, peber
  • Desuden:
  • 200 g grønne bønner
  • 75 g blandede, spæde salater
  • 200 g cherrytomater, gerne både gule og røde
  • 50 g parmesanost
  • 1 agurk i tern
  • 1 spsk. god ekstra jomfruolivenolie
  • flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 2 dl friske basilikumblade
  • Dressing:
  • 4 spsk. god mayonnaise f.eks. Hellmanns
  • 1 tsk. dijonsauce
  • 1 tsk. worchestershiresauce
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1-2 fed pressede hvidløg
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • italiensk brød og sorte oliven

  1. Krydr kødet med salt ogpeber. Snit fedtkanten. Lægkødet på en rist over en bradepande.Brun kødet i ovnenpå midterste ovnribbeca. 15 min. ved 225 gr. Stegkødet ved 160 gr., til det haren centrumstemperatur på58 gr. Brug helst et digitaltstegetermometer. Eller stegkødet ca. 40 min.
  2. Kom kødet i en fryseegnetplastpose, og lægdet i et fad. Køl det helt af ikøleskab natten over. Skærfedtlaget af kødet. Lægkødet i en fryseegnet plastpose,og kom det i fryseren2 timer. Skær kødet i megettynde skiver med en godskarp kniv.
  3. Pisk ingredienserne tildressingen sammen.
  4. Nip bønnerne, og kogdem ca. 6 min. i letsaltetvand. Kom dem i en sigte,og overbrus med koldt vand.Afdryp. Skyl salaten grundigt,og afdryp den, til dener helt tør. Fordel salaten ibunden af et fad. Læg kødetherover. Fordel tomater ihalve, agurketern og bønnerover. Pynt med noget afdressingen, høvlede skiveraf parmesanost og olivenolie.Krydr med salt, peberog basilikumblade. Serverresten af dressingen til.