Chili sin carne
Eller chili uden kød, der er en perfekt og dejligt krydret hverdagsret, men husk at udbløde bønner dagen før.
4
Ingredienser
- 125 g kidneybønner
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 3 stængler bladselleri
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk olivenolie
- 2½ spsk tomatpure
- ½ spsk stødt koriander
- ½ spsk stødt spidskommen
- tørret eller frisk chili efter smag og behag
- 5 dl vand eller grøntsagsbouillon
- 1½ dåse flåede tomater
- ekstra chili
- 20 g mørk chokolade
- salt
- Tilbehør: cremefraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.
Sådan gør du
- Udblød bønnerne i koldt vand 10-12 timer. Hæld vandet fra de udblødte bønner, og skyl dem i koldt vand. Kog bønnerne i vand ca. 45 minutter. Hæld vandet fra, og krydr dem med salt. Er du i tidsnød, kan bønner fra dåse bruges.
- Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og skær gulerødder i små tern, skær bladselleri i skiver. Halver peberfrugt, fjern kernerne, og skær peberfrugt i tern. Steg løgene i en gryde med olivenolie ved svag varme. Tilsæt gulerod og bladselleri, og steg det ved svag varme 2-3 minutter, tilsæt tomatpure, koriander, spidskommen, peberfrugt og chili, og lad det simre fortsat 1 minut.
- Hæld vand og flåede tomater på, og lad retten simre 20-25 minutter. Krydr retten med ekstra chili, chokolade og lidt salt.
- Server chili sin carne med en skefuld creme fraiche, tabasco, et drys hakket persille og brød.
PRØV OGSÅ:Sund simremad til de kolde aftener
PRØV OGSÅ:Samosa med kylling & mangosalsa
PRØV OGSÅ:Forårskylling