Chokolade-braiseret oksespidsbryst med hjemmelavet pesto

Chokolade-braiseret oksespidsbryst med hjemmelavet pesto

Lækker luksusmenu til en lørdag aften – her er nok til hele 12 portioner.

12

Ingredienser

  • 400 kcal pr portion (200 g kød med 150 g bønner og 2 spsk pesto)
  • 1 oksespidsbryst, ca. 1 ½ kg
  • 10 rosenpeberkorn
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 spsk groft salt
  • 25 g smør
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 l mørk chokolade-øl. eller anden mørk øl (2 store flasker)
  • 3 dl vand
  • pesto:
  • 2 spsk nigellafrø
  • 200 g macadamianødder eller cashewnødder
  • 1 stort bundt persille
  • 1-2 fed hvidløg
  • 4 dl olivenolie
  • ½ tsk karry
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 citron, saften herfra
  • evt lidt tørret chili
  • 50 g parmesan
  • 1 tsk salt
  • grønne bønner som tilbehør – ca 150 g pr person

Sådan gør du:

  1. 1. Til stegen: Knus eller hak peberkornene fint, og gnid oksespidsbrystet ind i peberet og groft salt.
  2. Brun kødet på alle sider i smørret i en stor gryde, tilsæt snittet porre, hakket løg og hvidløg, og lad det svitse lidt med.
  3. 2. Hæld chokolade-øl og vand ved, læg låg på, og lad det hele småsimre i 2 timer. Vend kødet løbende, og hæld evt. mere væske ved undervejs. Tag kødet op af gryden, pak det ind i stanniol og lad det hvile i ca. 15 minutter.
  4. 3. Rist nødder og nigellafrø til pestoen på en tør pande. Kom det sammen med alle de øvrige ingredienser i en foodprocessor, og blend pestoen til en jævn masse..erver skiver af kød, med grønne bønner og hjemmelavet pesto til vjævn mase...sukker og at det ikke hæver blodsukkeret. Ser vi l
  5. 4. Damp bønnerne i lidt vand i en gryde i 2 minutter under låg.
  6. 5. Servér skiver af kød med grønne bønner og hjemmelavet pesto til.
  7. Få mere inspiration til lækre slankeretter på ALTfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank