Chokoladebombe

Chokoladebombe

Denne kage er inspireret af en opskrift fra det berømte Hummingbird Bakery i London, som laver de lækreste kager, cupcakes og desserter. Bag den heftige chokolade-sag som lækker dessert, den bliver konfektagtig og meget intens i smagen.

Ingredienser

  • 200g rørsukker
  • 200g god kvalitets chokolade
  • 200g smør
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider
  • 1/2 tsk salt

Sådan laver du en chokoladebombe:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Smør en springform godt med smør, og læg bagepapir i bunden.
  3. Smelt chokolade og smør over et vandbad, og afkøl blandingen til stuetemperatur.
  4. Pisk æggeblommer med 100g sukker, til blandingen bliver hvid og tyk. Fold chokoladeblandingen i de piskede æggeblommer.
  5. Pisk æggehviderne stive, og tilføj de sidste 100g sukker en skefuld af gangen. Vend forsigtigt de to skåles indhold sammen, og hæld dejen i springformen.
  6. Bag kagen i 35-40 minutter på varmluft.
  7. Kagen synker sammen, efter den er taget ud af ovnen – det gør ikke noget.
  8. Afkøl, og server – gerne med flormelis på toppen.
  9. Smager også godt med en skefuld god vaniljeis ved siden af.
  10. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter