Chokoladelagkage

Chokoladelagkage

(6 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: Ca. 15 min,
  • Bundene er fryse-egnede
  • Bunde:
  • 125 g smør
  • 200 g (2½ dl) sukker
  • 3 æg (mellem)
  • 75 g mørk chokolade
  • 125 g (ca. 2 dl) mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1½ dl cremefraiche (18 %)
  • Fyld:
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk pulverkaffe
  • 3 spsk cognac
  • 50 g chokolade (hakket)
  • Pynt:
  • 150 g flødechokolade eller mørk chokolade
  • 150 g hvid chokolade
  • 3 dl piskefløde

  1. Rør det blødgjorte smør med sukker og rør æggene i ét ad gangen. Smelt chokoladen og rør den i. Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og rør det i dejen sammen medcremefraiche.
  2. Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme. Bag dem øverst i ovnen ved 190 grader i 10-15 min. Lad dem svale.
  3. Fyld: Pisk fløden til skum med farin og pulverkaffe. Vend cognac og chokoladestykker i. Læg fyldet mellem bundene.
  4. Pynt: Smelt flødechokoladen og bred den ud over den øverste bund. Smelt den hvide chokolade og kom den i et papirkræmmerhus eller en plastpose. Klip et lille hul og sprøjt en spiral på den mørke chokolade, før den stivner. Træk nu linjer framidten af spiralen ud til kanterne, så der opstår et edderkoppemønster. Sprøjt kanten af lagkagen med flødeskum.