Den eneste udfordring er tempereringen af chokoladen, som er hemmeligheden bag en blank chokolade med det helt rigtige knæk. Så anskaf dig et sukkertermometer og øv dig – pludselig funkler dine chokolader! Og selv om de kan smage nok så godt, er det altså ikke særligt festligt at servere nogle grå og triste chokolademønter.
Ca. 40 stk.
100 g mørk chokolade
Pynt:
f.eks. frysetørrede hindbær, pistaciekerner, kakaonibs, bladguld, små skumfiduser
Temperér chokoladen:
1. Hak 2/3 af chokoladen og smelt den langsomt i en skål over vandbad. Chokoladen skal nå en temperatur på 45 grader (brug et sukkertermometer). Sørg for, at der ikke kommer vand eller damp i chokoladen.
2. Hak den sidste 1/3 af chokoladen fint.
3. Tag skålen af vandbadet og rør den sidste 1/3 chokolade i. Temperaturen skal ned på ca. 30 grader.
4. Fordél chokoladen i ca. 40 ”mønter” på størrelse med en 5-krone på et stykke bagepapir og drys med den foretrukne pynt.
5. Sæt ”mønterne” i køleskabet i ca. 5 min., så de stivner.
6. Tag chokoladerne af papiret og opbevar dem køligt, men ikke i køleskabet.