Chokolademønter fra Hjemmet

Chokolademønter

Tøm slikskabet og skuffen med kagepynt og drys det ud over disse fine chokolademønter.

Den eneste udfordring er tempereringen af chokoladen, som er hemmeligheden bag en blank chokolade med det helt rigtige knæk. Så anskaf dig et sukkertermometer og øv dig – pludselig funkler dine chokolader! Og selv om de kan smage nok så godt, er det altså ikke særligt festligt at servere nogle grå og triste chokolademønter.

Ca. 40 stk.

100 g mørk chokolade

Pynt:

f.eks. frysetørrede hindbær, pistaciekerner, kakaonibs, bladguld, små skumfiduser

Temperér chokoladen:

1. Hak 2/3 af chokoladen og smelt den langsomt i en skål over vandbad. Chokoladen skal nå en temperatur på 45 grader (brug et sukkertermometer). Sørg for, at der ikke kommer vand eller damp i chokoladen.

2. Hak den sidste 1/3 af chokoladen fint.

3. Tag skålen af vandbadet og rør den sidste 1/3 chokolade i. Temperaturen skal ned på ca. 30 grader.

4. Fordél chokoladen i ca. 40 ”mønter” på størrelse med en 5-krone på et stykke bagepapir og drys med den foretrukne pynt.

5. Sæt ”mønterne” i køleskabet i ca. 5 min., så de stivner.

6. Tag chokoladerne af papiret og opbevar dem køligt, men ikke i køleskabet.