Chokolademousse med kanel og ingefær

Chokolademousse med kanel og ingefær

Her er desserten, der vil gøre selv den største dessertelsker helt blød i knæene, og så er det en perfekt gæstedessert, der præsenterer sig flot.

4 personer

Ingredienser

  • Mousse:
  • 150 g mørk chokolade (60 % kakao)
  • 4 past. æggehvider (2 bægre)
  • ½ dl rørsukker
  • ½ spsk. frisk ingefær
  • 1 tsk. kanel
  • Pynt:
  • 1½ dl piskefløde
  • kandiserede violer
  • chokoladekringler

SÅDAN GØR DU

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle af.
  2. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret. Pisk igen, til æggehviderne er blanke og seje (ca. 3-4 min.). Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladen sammen med ingefær og kanel. Vend til moussen er ensartet.
  3. Fordel chokolademoussen i 4 glas. Stil glassene med mousse på køl mindst 1 time.
  4. Pisk fløden til skum, og fordel det på hver anretning, pynt med violer og chokoladekringler.