Chokolademuffins med marengstoppe
Saftige chokolademuffins med appelsin og marengs på toppen.
8 stk.
Total:20 minutter
Chokolademuffins med marengstoppe
- Tid: 20 min.
- Bagetid: 18 min.
- 125 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 250 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 140 g hvedemel
- 6. spsk. kakao
- 3 æg
- ½ dl kaffe
- 1 spsk. orangemarmelade
- Marengs:
- 50 g sukker
- ½ dl vand
- 2 æggehvider
Sådan laver du chokolademuffins med marengstoppe
- Smelt smør og hakket chokolade over et vandbad ved svag varme.
- Rør sukker, vaniljesukker, mel, kakao, æg, kaffe og marmelade sammen med chokolade-smør-blandingen.
- Fordél dejen i ca. 8 muffinforme, og bag dem ved 175 grader i 12-18 min. Afkøl kagerne på en bagerist.
- Marengs:
- Kom sukker og vand i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, til sukkeret er opløst.
- Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk blandingen, til den er ensartet og kold – det tager ca. 10 min.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en top på de afkølede muffins.
- Giv dem evt. lidt farve med en gasbrænder, eller sæt dem under ovngrillen i ca. 2 min.