Smørbagte chokoladescones
De smørbagte scones er fyldt med mørk chokolade. Du kan også bage dem helt naturel og servere dem med en god marmelade.
12-20 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 25 min.
- Bagetid: 15 min.
- Dej:
- 350 g mel
- 125 g smør
- 50 g sukker
- 2 spsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- ¼ l kærnemælk
- evt. 100 g mørk chokolade (eller rosiner/soltørrede bær)
- Pensling:
- 2-3 spsk. kærnemælk (evt. fløde)
- Hak mel og smør sammen med et i en foodprocessor. Tilsæt sukker, bagepulver og salt. Saml dejen med kærnemælk, og tilsæt evt. hakket chokolade.
- Klap dejen ud til en 2½ cm tyk plade, og udstik den i cirkler (eller skær den i trekanter eller firkanter). Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl bollerne med lidt kærnemælk, og bag dem ved 220 grader varmluft i 12-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist.