Chokoladescones

Smørbagte chokoladescones

De smørbagte scones er fyldt med mørk chokolade. Du kan også bage dem helt naturel og servere dem med en god marmelade.

12-20 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • Dej:
  • 350 g mel
  • 125 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 spsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • ¼ l kærnemælk
  • evt. 100 g mørk chokolade (eller rosiner/soltørrede bær)
  • Pensling:
  • 2-3 spsk. kærnemælk (evt. fløde)

  1. Hak mel og smør sammen med et i en foodprocessor. Tilsæt sukker, bagepulver og salt. Saml dejen med kærnemælk, og tilsæt evt. hakket chokolade.
  2. Klap dejen ud til en 2½ cm tyk plade, og udstik den i cirkler (eller skær den i trekanter eller firkanter). Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Pensl bollerne med lidt kærnemælk, og bag dem ved 220 grader varmluft i 12-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist.