Chokoladevafler med figner

Chokoladevafler med figner

Sprøde vafler med friske figner.

6 personer

Ingredienser

  • Tid: 20 min.
  • Bagetid: 2-3 min. (pr. vaffel)
  • 175 g hvedemel
  • 3 spsk. kakao
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • ¼ l piskefløde
  • ¼ l vand
  • ½ tsk. smør
  • Pynt:
  • 6 friske figner
  • 25 g mørk chokolade
  • 25 g pistacienødder
  • flormelis

  1. Bland mel, kakao, flormelis, vaniljesukker og salt sammen.
  2. Pisk fløden til skum.
  3. Pisk vandet i melblandingen sammen med halvdelen af flødeskummet.
  4. Vend resten af flødeskummet i dejen.
  5. Varm vaffeljernet godt op, og pensl pladerne med lidt smeltet smør.
  6. Kom ca. ¾ dl dej i jernet, og bag vaflen i 2-3 min. ved høj varme. Bag resten af vaflerne.
  7. Servér vaflerne med figner skåret i kvarte, høvlet chokolade og pistacienødder. Drys med flormelis.