Citrondampet laks med agurkecreme
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 15 min.
- Kogetid:
- 9 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- 1 løg (i skiver)
- 1 gulerod (i skiver)
- 2 stilke blegselleri (i skiver)
- 3 stk. hel sort peber
- 1 laurbærblad
- ½ tsk salt
- 2 ½ dl vand
- 3 spsk citronsaft
- 4 stykker laksefilet (500 g)
- evt. salatblade
- Agurkecreme:
- 1 agurk
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 1-2 spsk citronsaft
- salt og peber
- 1 bdt brøndkarse
- Tilbehør: brød
- Læg grønsagerne i en sauterpande med krydderierne og hæld vand og citronsaft ved.
- Giv det et opkog. Skru ned for varmen, læg laksen på grønsagerne og læg låg på.
- Lad det simre ved ganske svag varme ca. 8 min. Tag gryden af varmen.
- Vask agurken og halvér den på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i små tern.
- Rør yoghurt sammen med citronsaft, salt og peber og tilsæt agurk og finthakket brøndkarse.
- Løft laksestykkerne op med en hulske og dryp dem af på et stykke køkkenrulle.
- Anret på et fad med de afdryppede grønsager og/eller salatblade og servér med agurkecreme og brød.