Citronmåne Fra Emmerys

Citronmåne Fra Emmerys

Citronmåner er det bedste og den fra Emmerys slår alle de andre. Få opskriften på deres fantastiske citronmåne her...

Ingredienser

  • CITRONMÅNE
  • (2 kager)
  • 180 g rørsukker
  • 120 g marcipan
  • 160 g blødt usaltet smør
  • 4 æg
  • 150 g
  • hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • revet skal fra 1 citron
  • 80 g citronpasta (se opskrift herunder)
  • Glasur:
  • 200 g flormelis
  • lidt mangojuice 
  • lidt revet citronskal 

  1. 1. Rør rørsukker og marcipan godt sammen. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Kom æggene i et ad gangen, og rør dem godt ud i massen. 
  2. 2. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend forsigtigt dejen rundt. Vend til sidst forsigtigt revet citronskal (gem lidt til glasuren) og citronpasta i dejen. 
  3. 3. Fordel dejen i 2 springforme på ca. 20 cm i diameter, og bag kagerne ved 170 grader i 40-45 minutter. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du tager dem ud af formene. 
  4. 4. Rør glasuren sammen, og fordel den over de to kager. 
  5. Citronpasta
  6. (Ca. ½ l)
  7. 600 g økologiske citroner
  8. 200 g rørsukker 
  9. lidt atamon 
  10. 1. Vask citronerne, og skær enderne af. Skær citronerne i skiver, og blend dem. 
  11. 2. Kom de blendede frugter og rørsukker i en gryde, og bring det i kog under omrøring. Kog massen ind til en tyk pasta; det tager 15-30 minutter. 
  12. 3. Lad pastaen køle af, og den er klar til brug. Pastaen kan holde sig tre måneder på køl i et tætlukket glas, der er skyllet i lidt atamon.
► SE OGSÅ:Emmerys hvide brownies
► SE OGSÅ:Snickers-haps