Citrusgryde med avocadosalsa

Citrusgryde med avocadosalsa

Lime gør smagen frisk.

4 personer

Ingredienser

  • 2 dl friskpresset appelsinjuice
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. finthakket, syltet jalapenochili
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 500 g afpudset nakkefilet af svinekød skåret i 3 x 3 cm’s tern
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. salt
  • Avocadosalsa:
  • 2 tomater
  • 2 avocado
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk. syltet jalapeno
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 spsk. friske korianderblade eller persille
  • 1 tsk. salt
  • Tilbehør:
  • varmede kidneybønner fra dåse eller løse ris
  • blandet med dampede grønne bønner samt limebåde

  1. Miks appelsinjuice, limesaft,jalapeno, hvidløg, oregano ogspidskommen sammen i enblender. Kom det i en skål, ogvend kødet i. Lad kødet marinere1 time i køleskabet. Kogvandet op med salt. Kom kødog marinade i, og lad det simreunder låg i ca. 1 1/2 time, tilkødet er meget mørt.
  2. Skær tomater og avocadokødi små tern, og kom dem ien skål. Kom limesaft i. Snitforårsløgene i fine skiver, ogvend dem i skålen sammenmed hakket jalapenochili, finthakkethvidløg, koriander ogsalt.
  3. Server kødet med salsaenog det foreslåede tilbehør.