Citrusgryde med avocadosalsa
Lime gør smagen frisk.
4 personer
Ingredienser
- 2 dl friskpresset appelsinjuice
- 3 spsk. limesaft
- 2 spsk. finthakket, syltet jalapenochili
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk. tørret oregano
- 1/2 tsk. spidskommen
- 500 g afpudset nakkefilet af svinekød skåret i 3 x 3 cm’s tern
- 2 dl vand
- 2 tsk. salt
- Avocadosalsa:
- 2 tomater
- 2 avocado
- 3 spsk. limesaft
- 2 forårsløg
- 1 spsk. syltet jalapeno
- 1-2 fed hvidløg
- 2 spsk. friske korianderblade eller persille
- 1 tsk. salt
- Tilbehør:
- varmede kidneybønner fra dåse eller løse ris
- blandet med dampede grønne bønner samt limebåde
- Miks appelsinjuice, limesaft,jalapeno, hvidløg, oregano ogspidskommen sammen i enblender. Kom det i en skål, ogvend kødet i. Lad kødet marinere1 time i køleskabet. Kogvandet op med salt. Kom kødog marinade i, og lad det simreunder låg i ca. 1 1/2 time, tilkødet er meget mørt.
- Skær tomater og avocadokødi små tern, og kom dem ien skål. Kom limesaft i. Snitforårsløgene i fine skiver, ogvend dem i skålen sammenmed hakket jalapenochili, finthakkethvidløg, koriander ogsalt.
- Server kødet med salsaenog det foreslåede tilbehør.