Citrussalat med fennikel
Var det noget med en sund salat, hvor fennikel er med til at give den karakteristiske lidt krydrede smag? Så bør du prøve denne.
6 portioner
Ingredienser
- 2 blodappelsiner
- 3 grapefrugter
- 3 appelsiner
- 3 fennikelknolde
- 6 skalotteløg, pillet og fint snittet
- 1 bundt mynteblade, revet over
- 200g pistacienødder
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 tsk anisfrø
- 1 tsk kommenfrø
- 50ml ARKET balsamicoeddike
- 100ml ARKET siciliansk olivenolie
- havsalt, sort peber
Sådan gør du
- Rist krydderierne let på en lille tør stegepande ved middelvarme.
- Stød dem i en morter, og kom dem tilbage på panden. Tilføj halvdelen af skalotteløgene, og sauter dem kort sammen med krydderierne.
- Tilføj eddike, og tag panden af varmen. Skræl frugterne med en kniv, og skær dem i mindre dele. Gem saften.
- Skær fennikel i stykker af halve cm, og gem en smule af toppen til pynt. Hak pistachienødderne groft.
- Rør olivenolie sammen med den afkølede eddikeblanding og krydr med salt og peber.
- Bland citron, fennikel og den anden halvdel af skalotteløgene sammen i en skål med citronjuicen. Server på et stort fad eller på individuelle tallerkener.
- Top med mynte, fennikelfrø, grofthakkede pistacienødder og lidt revet citronskal. Slut af med dressing.